Mig som parterapeut

Uddannelse og baggrund
Jeg er uddannet psykolog fra Århus Universitet og autoriseret. Jeg er medlem af Dansk Psykologforening og dermed forpligtet på de etiske principper for nordiske psykologer.
Jeg er også medlem af Imagoforeningen Danmark, har siden marts 2019 været medlem af bestyrelsen og siden januar 2021 væres bestyrelsesformand.

Jeg har siden 2005 rådgivet og vejledt forældre, lærere og pædagoger i arbejdet med børn i vanskeligheder.  Forinden arbejdede jeg 14 år som socialpædagog med børn, unge og voksne – indenfor både almen- og specialområdet.

Jeg har som psykolog bygget fagligt ovenpå med en 2-årig uddannelse som proceskonsulent fra DISPUK og blev august 2019 certificeret Imago parterapeut og 2023 Advanced Clinician.

Jeg har selv forskellige erfaringer med parforhold.  Jeg har oplevet utroskab, været kæreste med en gift mand og været ulykkelig forelsket flere gange. Jeg har oplevet vrede, frustrationer, magtkampe samtidig med stor længsel efter nærhed og kontakt. Derfor har jeg selv arbejdet meget med mine egne kærlighedsmønstre senest via Imago. Det har givet et rigtig godt skub mod mere tryghed, større plads til kærligheden og friheden til at vokse.

Hvad jeg er optaget af
Jeg har altid været optaget af, hvad der sker, når mennesker er sammen. Jeg har været særligt nysgerrig på at forstå, hvad der sker, når mennesker, der er glade for hinanden og har meget brug for hinanden, ikke kan få det til at fungere. Det gælder både forældre og børn, der trods store ønsker og behov for glæde og varme i relationen kommer til at skabe afstand, vrede og dermed stor frustration og sorg. Det gælder par, der trods kærlighed og store håb og drømme for det fælles liv, havner i vrede, bitterhed, skænderier og magtkampe. Det gælder også venskaber, hvor krav, forventninger, sammenligning og misundelse står i vejen for det gode og trygge venskab.

Kontakt er nøgleordet 
Kontakt har ringe vilkår dag!
Vi skal nå så meget, vi bliver bombarderet med indtryk, tempoet er højt.
Kontakt kræver ro, nærvær og langsomhed.
Kontakt er nødvendig for vores psykiske helbred.
Kontakt giver os oplevelsen af at høre til.
Kontakt hjælper os med at ændre de mønstre, som ikke gør os godt, og som står i vejen for trivsel og glæde.

Mine visioner med Imago parterapi
– at par bliver hinandens bedste udviklingsstøtte og kilde  
   til glæde.
– at børn får trygge og understøttende opvækstvilkår,    
   fordi deres forældre bliver i stand til at spille hinanden    
   gode både som partnere og som omsorgspersoner.
– at vi gennem oplevelser af forbundethed med hinanden    
   bliver mere hele og vitale og dermed også med større    
   overskud til at tage del i hinandens liv på en   
   vitaliserede måde.

Besøg også gerne min profil på Lovecast, hvor du/I kan finde yderligere inspiration.